Romsås IL har blitt en Nabolagsklubb

Postet av Romsås IL den 28. Jan 2021

Nabolagsklubb er Oslo Idrettskrets sine program for å styrke fleridrettslag i Osloidretten som tar et utvidet samfunnsansvar. Du kan lese mer om dette inne på OIKs sider. https://www.idrettsforbundet.no/idrettskrets/oslo/aktivitet/nabolagsklubb-/


0 Kommentar

Har du lyst til å engasjere deg i nærmiljøet ditt?

Postet av Romsås IL den 26. Jan 2021

Til alle medlemmer i Romsås IL.

Valgkomiteen i Romsås IL ønsker å komme i kontakt med deg/dere som brenner for å gjøre en forskjell for Romsås.

Romsås IL har vært i en endringsprosess siste årene i samarbeid med Oslo idrettskrets. Det har blitt utarbeidet en virksomhetsplan for idrettslaget, som skal vise hvordan Romsås IL skal fremstå i fremtiden. Dette ønsker vi blir en ny og spennende tid for Romsås IL.

I den forbindelse ønsker valgkomiteen å komme i kontakt med folk som ønsker bidra til utviklingen i Romsås IL.

Er du interessert, eller kjenner du noe som kunne tenke seg å bidra til dette? Ta kontakt med valgkomiteen.

Vi håper å høre fra dere.

 

Mvh

Valgkomiteen Romsås IL

Janne Tyrhaug  janne.tyrhaug@wemail.no

Malika Kemp    malikakemp@yahoo.no

Mohamed Achalhi   mohamedachalhi177@hotmail.com


0 Kommentar

Økt rekruttering under pandemien

Postet av Romsås IL den 23. Jan 2021

Tross korona og mindre fotballaktivitet i 2020, har fotballgruppa i Romsås IL rekruttert 100 nye medlemmer i løpet av året.

Dette er nesten en dobling fra 2019. Nestleder i Romsås fotball, Adnan Naeem er svært godt fornøyd.

"Resultatene kommer etter hard innsats mot et felles mål. Vi ønsket å styrke fotballgruppa sin plass i lokalområdet vårt og gjøre det attraktivt for spillere å velge Romsås fotballklubb", forteller Adnan. 

Vi opplevde de siste årene en del frafall, spesielt av ungdommer og eldre spillere. Det er derfor gledelig å se at en stor del av rekrutteringen har vært ungdommer og seniorspillere, legger han til. 

Jentene i fokus 

Romsås har brukt mye tid på opprydding i organiseringen av klubben og har i denne prosessen hatt et særskilt ønske om å få i gang jentesatsingen igjen, som tidligere har stått sterkt i klubben. Det har de klart ved hjelp av en tydelig strategi og ønske om å satse på nettopp denne målgruppen. I løpet av høsten har de klart å få til sitt andre jentelag på kort tid. Styreleder i fotballgruppa, Øystein Andersen, sier at jentene selv må ta mye av æren for dette. 

"Vi har tilrettelagt som klubb, men den gleden og det samholdet de har vist, den kan ikke måles. Det er jo klart at det blir lagt merke til på skolen at jentene plutselig går rundt med klær fra idrettslaget. Samtidig har jentene vært et veldig positivt bilde i idrettslaget. Mange har stilt opp utenfor laget og har vært klubbdommere og assistenttrenere på yngre lag. Og hjemmekampene på Bjøråsen har vært godt besøkt. De har på mange måter vist vei for flere. På høsten kom da interessen for enda et lag og de kom til på rekordtid. Plutselig hadde vi 20 jenter til! Da startet vi med å involvere foreldrene før vi satte i gang med treninger." - Øystein Andersen

 De fleste av spillerne våre har minoritetsbakgrunn og annen religiøs eller kulturell tilknytning, så trygghet er en viktig faktor for foreldrene. Vi har vist de gjennom dialog og organisering at vi tar dette på alvor, kan Adnan legge til. 

Hvordan jobber dere spesifikt for å øke interessen blant jentene? 

"Vi forsøker å gi ungdommen muligheter, enten som spillere, assistenttrenere, klubbdommere, banevert og andre roller. Flere av jentene har stilt opp på Åpen Fotball dag for alle skolebarn her oppe. Det er noe både vi og de lærer av og ikke minst, så bygger det lokal tilhørighet og stolthet. Vi ser at det er en positiv vind som blåser over Romsås om dagen og det viser seg i alle lag. Alt fra ny kunstgressbane, nytt a-lag, juniorlag, jentelag osv. Dette bidrar til økt motivasjon hos barn og ungdom til å delta og være en del av det som skjer." - Adnan 

Styret i fotball gruppa til Romsås er tydelige på at en forankring i lokalområdet og lokalt samarbeid vil være en viktig drivkraft når de fremover ønsker å rekruttere flere barn og ungdom til fotball og andre idretter i Romsås IL. 

"Vi har et ønske om å involvere lokale krefter i mye større grad fremover. Vi ser at lokal stolthet og samhørighet er mer enn fotball og idrett alene og det å få engasjert lokalbefolkningen i større grad er helt avgjørende for at vi også skal lykkes. Vi ønsker derfor å ha ett sterkt samarbeid med lokale organisasjoner, skoler og borettslag, så vi sammen kan skape et fellesskap vi kan være stolte av."  Avslutter Adnan Naeem med. 


0 Kommentar

AVLYSNING AV ALL IDRETT / TENNING AV BÅLPANNER I MORGEN

Postet av Romsås IL den 23. Jan 2021

Da Oslo nå er i Locdown må vi avlyse all idrett, mer informasjon vil dere motta av deres grupper.

Tenning av bålpanner søndag på Humleby må også avlyses 

Vi beklager dette, men alle må å være med i dugnaden slik at vi kan slippe stor spredning.


0 Kommentar

Romsås IL tenner bålpanner på Humleby søndag 22.01.

Postet av Romsås IL den 19. Jan 2021

Romsås IL fyrer opp bålpannene!

 

 

Søndag 24.01.21 kl 12-14 fyrer vi opp 2 bålpanner ved klubbhuset på Humleby

 

Ta med dere noe legge på grillen om dere har lyst.

 

Vi vil også ha kaffe og toddy 😊

 

Vi håper å se store og små i akebakkene.

 

Hovedstyret Romsås IL

 

 


0 Kommentar

NY ANBEFALING FRA REGJERINGEN ANG COVID 19

Postet av Romsås IL den 18. Jan 2021

Selv om regjeringen åpner for mer idrett i breddeidretten må idrettslag i Oslo avvente kommunens anbefalinger før vi kan starte opp med innendørs trening. Vi kan derfor ikke endre på treningsrutinene som vi har i dag. Oslo kommune kommer med nye anbefalinger onsdag 20.01.21

Håper alle er friske og raske og benytter snøen som ligger flott ute.


0 Kommentar

NY ANBEFALING FRA REGJERINGEN ANG COVID 19

Postet av Romsås IL den 5. Jan 2021

For å hindre en nasjonal smitteoppblomstring, la regjeringen i går frem nye nasjonale anbefalinger som skal gjelde frem til 18. januar.

Oslo kommune jobber med å vurdere hvilke tiltak som skal gjelde i Oslo, men dette er ikke avklart per nå. Vi kommer tilbake med informasjon om dette så snart det foreligger.

 

Frem til det er bestemt hva som gjelder i Oslo, stenger vi alle innendørs idrettsanlegg for all aktivitet for alle aldersgrupper fra og med i dag, mandag 4. januar. Dette gjøres på bakgrunn av de nasjonale anbefalingene.
For bruk av utendørsanlegg i Oslo, gjelder reglene som allerede foreligger. Mer informasjon om dette finner dere her: https://www.oslo.kommune.no/koronavirus/rad-og-regler-i-oslo/trening-idrettsanlegg-og-svommehaller/ 

 

NB! Toppidretten og kulturutøvere som har et særskilt unntak med egen regulering, omfattes ikke av dette.


0 Kommentar

Levert av IdrettenOnline